Bahan-bahan (A) untuk merebus
1kg daging campur sedikit tetel jika ada
1kg tulang rusuk
1 inci halia,
1 labu bawang putih
asam keping secukupnya
Air secukupnya untuk merebus daging
Bahan-bahan (B) untuk dikisar
20 biji bawang merah
1 labu bawang putih
2 sudu ketumbar
1 inci halia
2 inci lengkuas
1 inci kunyit
7 biji cili kering
Garam dan serbuk perasa
Cara Menyediakannya
Rebuskan daging dan tulang rusuk dengan, halia dan bawang putih
yang di ketok hingga empuk.
setelah empok masukkan bahan-bahan yang di kisar tadi,
masuk asam gelugur, masuk sedikit garam
dan serbuk perasa secukup rasa.
Pastikan ia benar-benar masak ia itu hingga mendidih dan supaya ada
sedikit pedas masukkan cili kering yang di potong-potong tadi.
Jika sudah masak tunggu apa lagi hidangkan lah dan nikmatinya.